Dit is uw kans om te besparen op de reiskosten van uw medewerkers. Er komt een grote wijziging aan voor het bedrijfsleven in Nederland: per 1 januari 2022 verdwijnt het fenomeen van de vaste reiskostenvergoeding.

Werkgevers mogen dan niet zomaar meer een vaste reiskostenvergoeding van €0,19 onbelast aan hun medewerkers aanbieden. Alleen daadwerkelijk gemaakte reizen mogen onbelast vergoed worden. Wanneer u teveel reiskosten vergoedt, kunt u een naheffing krijgen.

Hoe kunt u dan toch besparen op reiskosten van uw werknemers?

Reisgedrag in kaart brengen

Door de gemaakte reizen van uw medewerkers te registreren, kunt u alsnog €0,19 per kilometer onbelast vergoeden. Dat betekent ook dat u enkel betaalt voor ritten die daadwerkelijk gemaakt zijn en dat u niet hoeft in te schatten wanneer uw medewerkers naar kantoor komen. U betaalt hierdoor nooit teveel vaste reiskostenvergoeding en voorkomt ook een eventuele naheffing van de fiscus.

Besparen op reiskosten door budgetteren

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bepaalde budgetten in te stellen voor verschillende vervoermiddelen. Hiermee stimuleert u gewenst gedrag, dat bijvoorbeeld meer vitaliteit of kostenbesparing oplevert. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de autokilometers te vergoeden met €0,09 en de fiets te stimuleren door deze te vergoeden met €0,10 per kilometer.

Maar hoe registreert u dan op een simpele manier alle daadwerkelijk gemaakte ritten van uw werknemers om te kunnen besparen op reiskosten?

Maak gebruik van Reisbalans!

 

Reisbalans mockup

Zakelijke mobiliteitskaart

U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van onze zakelijke mobiliteitskaart.

Deze werkt hetzelfde als een particuliere OV-chipkaart en biedt uw werknemers toegang tot o.a. het openbaar vervoer, OV-fietsen en beveiligde fietsenstallingen op stations.

De kaart registreert alle gemaakte transacties automatisch, zodat deze niet handmatig doorgevoerd hoeven te worden.

App met GPS-functionaliteit

U kunt ook kiezen voor onze app met GPS-functionaliteit, waardoor de meest voorkomende woon-werk en zakelijke kilometers geregistreerd worden.

De Reisbalans app kan op basis van onder andere snelheid bepalen welk vervoermiddel er gebruikt wordt en voorspellen of de rit woon-werk, zakelijk of privé is.

Uw werknemers hoeft deze ritten alleen nog maar te controleren en vervolgens met één druk op de knop door te geven.

Verwerking van administratie

Bij het aansluiten van Reisbalans kunt u ook verschillende vergoedingen per vervoermiddel instellen: bijvoorbeeld €0,10 per fietskilometer en €0,19 per autokilometer.

Reisbalans zorgt ervoor dat de transacties overzichtelijk verwerkt worden, in een format dat naadloos aan HR- en salarispakketten gekoppeld kan worden.

Hierdoor maken wij het vergoeden van reiskosten zo makkelijk mogelijk voor u.

Bespaar op reiskosten met Reisbalans!

> Automatische registratie van gemaakte reizen met alle soorten vervoer
> Declareren met één druk op de knop
> Duidelijk overzicht van reisbewegingen in een format dat koppelt met uw HR- en salarispakket
> Mogelijkheid om vergoedingen te budgetteren per vervoermiddel

Wij adviseren u graag hoe u kunt besparen op reiskosten bij uw organisatie.

Registreren

Eenvoudig bijhouden van kilometers en OV-reizen.

Declareren

Gemakkelijk declaraties invoeren en uitkeren.

Multimodaal reizen

Toegang tot alle vervoermiddelen met één kaart.

Budgetteren

Flexibiliteit en controle over kosten.

Reisbalans klanten vertellen: Gemeente Hengelo

 

Ja, ik wil gratis advies en besparen op reiskosten!

Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een (digitale) afspraak te maken voor een gratis adviesgesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.