Declareren

Kilometers declareren

De rittenregistratie in Reisbalans is de basis van het declareren. Nadat uw medewerkers hun ritten hebben gecompleteerd met de benodigde informatie (zoals reisdoel en projectomschrijving) én bevestigd, wordt de informatie voor u als declaratie beschikbaar.

Reisbalans koppelt automatisch de juiste vergoeding aan de kilometers, ook als deze per reisdoel en/of per reismiddel varieert of als er een kilometerbegrenzing geldt. Kilometervergoedingen hoger en lager dan 19 cent worden automatisch met elkaar verrekend, zodat uw medewerkers (en u) nooit te veel belasting betalen.  

Overige kosten declareren

Parkeerkosten, een taxirit, een kaartje voor de trein of een lunch: uw medewerkers kunnen deze kosten declareren via Reisbalans. Zij kunnen dit zowel in Mijn reisbalans als in de mobiele app doen. Losse bonnetjes kunnen zij fotograferen of scannen en uploaden. De vergoedingen worden conform uw regeling ingesteld.

Wilt u iedere (kilometer)declaratie laten fiatteren door de manager? Dan stellen wij dat voor u in. Controle op basis van steekproef kan uiteraard ook. U vindt de declaraties, evenals de kilometerdeclaraties, overzichtelijk terug in de verrekenbestanden voor de financiële administratie. 

Declareren