Registreren kilometers/ritten

Eenvoudige en gebruiksvriendelijke rittenregistratie

Met Reisbalans is het registreren van kilometers en ritten een fluitje van een cent. De gebruiker bepaalt zelf of hij dit handmatig in Reisbalans doet of automatisch met hulp van de GPS in de mobiele telefoon. Beide opties hebben we zo eenvoudig mogelijk gemaakt; het bijhouden van  kilometers moet immers zo weinig mogelijk tijd kosten.  

GPS-tracking (volledig automatisch)

GPS-tracking (volledig automatisch)

Met Reisbalans kunnen uw medewerkers ritten volledig automatisch ‘tracken’. De Reisbalans-app registreert dan – met behulp van de GPS op de mobiele telefoon – welke route de medewerker aflegt. Deze gegevens verschijnen vervolgens in Reisbalans; hier kan de medewerker zelf informatie (zoals woon-werk/zakelijk/privé en een projectomschrijving) toevoegen. 

GPS-tracking (per rit)

GPS-tracking (per rit)

Uw medewerkers kunnen er ook voor kiezen de GPS-tracker per rit aan te zetten. Na de rit wordt de GPS vanzelf uitgeschakeld en komt de gegevens automatisch in Reisbalans terecht.

Voor deze optie kiezen bijvoorbeeld mensen die ook regelmatig - met een zakelijke mobiliteitskaart - met het OV reizen. 

Via je zakelijke mobiliteitskaart

Via de zakelijke mobiliteitskaart

Geeft u uw medewerkers een zakelijke mobiliteitskaart? De kaarten kunnen wij koppelen aan Reisbalans. De gegevens van de OV-reizen komen dan vanzelf in Reisbalans terecht en kunnen door uw medewerkers aangevuld en verantwoord worden. U leest hier meer over bij Verantwoorden mobiliteitskaartgebruik

Handmatig invoeren

Handmatig invoeren

Uw medewerkers kunnen in Reisbalans ook eenvoudig zelf hun ritten registeren. Het invoeren van begin- en eindadres, reismiddel en reisdoel (bijvoorbeeld woon-werk) is voldoende. Door de voorkeursinstellingen en bijvoorbeeld de mogelijkheid om dagen te kopiëren, kost ook deze optie maar weinig tijd.  

Rittenregistratie is basis voor declaraties

Alle (GPS) ritten in Reisbalans hebben aanvankelijk een concept-status. Dat betekent dat de medewerker de enige is die deze ritten kan zien. Dat is zeker voor GPS-gebruikers erg belangrijk; privé-ritten bijvoorbeeld komen dus nooit onbedoeld bij de werkgever terecht. Pas wanneer uw medewerker de ritgegevens compleet heeft gemaakt én bevestigd, is de informatie als declaratie beschikbaar voor u als werkgever. U leest er meer over bij Declareren.