Het is tijd om weer richting kantoor te gaan, dus let’s go back to the office met Reisbalans! Maar hoe pakt u dat nu handig aan? Naast de maatregelen die voor uw kantoorruimte(s) getroffen moeten worden, heeft u ook te maken met een verschuiving in de manier waarop uw medewerkers naar kantoor of klanten reizen.

Flexibel reizen

Uit recent onderzoek, zoals de Corona vervoersladder, blijkt dat er mensen zijn die momenteel een andere voorkeur voor vervoermiddelen hebben dan voorheen. Denk bijvoorbeeld aan een verschuiving van de privé-auto naar de fiets of juist deelvervoer.

Het faciliteren van flexibel reizen wordt dus steeds belangrijker. Wij begrijpen ook wel dat dit makkelijker klinkt dan de praktijk leert. Zeker omdat er een flink aantal factoren zijn waar u als werkgever mee te maken heeft op het moment dat uw medewerkers weer gaan reizen.

Zo kan het zijn dat uw medewerkers liever een ander vervoermiddel kiezen om naar kantoor te komen dan voorheen, waardoor er opeens andere vraagstukken betreft mobiliteit naar voren komen. Ook is carpoolen naar kantoor of afspraken is lastiger dan alleen in een auto zitten en drukte in het openbaar vervoer leidt tot behoefte aan andere vervoermiddelen.

 

Back to the office probeeracties

Voordat u compleet uw mobiliteitsbeleid omgooit, begrijpen wij dat u wilt weten of iets ook daadwerkelijk werkt voor uw bedrijf en medewerkers. Daarom hebben we bij Reisbalans nagedacht hoe we u het beste kunnen ondersteunen door middel van een aantal gratis probeeracties.

Brainstormsessie Corona-proof mobiliteitsbeleid

Heeft u wel eens nagedacht of u thuiswerken wilt gaan vergoeden en bekeken wat de voordelen zijn van een flexibele vergoeding tegenover een vaste reiskostenvergoeding? Heeft u eens overwogen om een schema voor uw medewerkers te maken die bepaalt wanneer ze naar kantoor mogen komen? Of loopt u tegen andere problemen betreft uw mobiliteit aan? Probeer dan eens onze gratis (digitale) brainstormsessie waarin we niet alleen naar uw bedrijf kijken, maar ook voorbeelden uit de praktijk van onze huidige klanten laten zien. Eén van onze adviseurs denkt graag vrijblijvend met u mee wat de mogelijkheden zijn.

Woon-werk analyse voor fietspotentieel

De Corona vervoersladder toont aan dat de fiets en de e-scooter het momenteel winnen van de auto als geprefereerd vervoermiddel. Bovendien zijn de fiets en elektrische scooter handige en duurzame opties, wat ook interessant kan zijn als uw bedrijf duurzaamheidsdoelstellingen heeft. Wist u dat medewerkers de accu van een e-scooter simpelweg op kantoor kunnen opladen? Maar om te bepalen of deze vervoermiddelen een optie voor uw medewerkers zijn, is het handig om inzicht te hebben in de reisafstanden. Wij kunnen dit voor u uitzoeken door middel van een gratis woon-werk analyse. Daarmee krijgt u inzicht in het potentieel binnen uw bedrijf en kunt u overwegen om de fiets en e-scooter meer te stimuleren als reismiddel.

Deelvervoer 3 maanden gratis proberen

Het is ook mogelijk om voor 3 maanden een deelauto, deelfietsen of e-bikes gratis te proberen. Zo krijgt u bijvoorbeeld een deelauto op locatie, die uw medewerkers kunnen reserveren en vervolgens kunnen gebruiken voor zakelijke of woon-werk ritten. Het is ook mogelijk om deelfiets bij uw kantoor neer te zetten, zowel normale fietsen als e-bikes. Of wat dacht u van zakelijk leasen van fietsen? Als u al klant bent, neem dan contact op met uw accountmanager voor de verschillende opties.

90 dagen gratis Reisbalans

Ten slotte is het ook mogelijk om het complete Reisbalans pakket voor 90 dagen kosteloos te proberen. Dit pakket bestaat uit een app en mobiliteitskaart voor snelle registratie van mobiliteit en uit een handig systeem waarmee declareren en administratie heel eenvoudig wordt. Vanwege het gebruiksgemak van Reisbalans, zijn we ervan overtuigd dat u na deze 90 dagen klant bij ons blijft.

Bent u al klant bij ons en wilt u de diensten die u momenteel afneemt uitbreiden? Ook dan bieden we 90 dagen gratis aan. Neem voor de mogelijkheden contact op met uw accountmanager.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op

Misschien vind je dit ook interessant:

Duurzame mobiliteit

Duurzame mobiliteit: uitdagingen en oplossingen voor drie sectoren

Lees verder
Vrouw bij een bushalte

Alles wat je moet weten over OVpay voor zakelijk gebruik

Lees verder
Vrouw werkt aan een bureau.

Belangrijke fiscale wijzigingen voor werkgevers in 2024

Lees verder
Man reist zakelijk

Top 4 grote vragen bij bedrijven rond de CO2-rapportageplicht

Lees verder
Man reist met het OV

Zo maak je het woon-werkverkeer van je medewerkers duurzaam én gemakkelijk

Lees verder