Bouwwerkzaamheden, een tekort aan parkeerplaatsen, verminderde bereikbaarheid, wegwerkzaamheden, verandering van leefklimaat… er zijn steeds meer redenen om mensen uit de auto en in het OV te krijgen. Maar hoe doe je dat? Door mensen laagdrempelig kennis te laten maken met het OV en alternatieve vormen van vervoer.

Regelmatig ondersteunen wij OV-Probeeracties. OV-Probeeracties worden ingezet om medewerkers of inwoners kennis te laten maken met het OV en zo de bereikbaarheid van de stad, regio of bedrijventerrein te vergroten. Reizen met het OV en daardoor de auto laten staan, levert vaak nieuwe reiservaringen op.  Zo krijgt men een beeld van de alternatieven, en ervaart men zelf wat wél en wat niet voor hen werkt.

Recent ontvingen wij onderstaande terugkoppeling op één van de probeeracties die wij in opdracht uitvoerden: 

“Ik heb de afgelopen weken veel meer lichaamsbeweging gehad dan normaal”.

“Het reizen met de trein heeft mij nauwelijks meer tijd gekost (wat ik wel had verwacht). Ik kon zitten in de trein (wat ik niet had verwacht) en ik heb geen vertragingen gehad. Ik vond het fijn om met de fiets door de stad te fietsen en de buitenlucht te voelen én ik heb de afgelopen weken veel meer lichaamsbeweging gehad dan normaal”.

Deze medewerker was positief verrast. En precies dáár zijn dit soort acties voor bedoeld! Meer weten over OV-Probeeracties en hoe u uw medewerkers kunt verleiden om anders te reizen?  Neem contact met ons op, wij vertellen er gaat meer over.

Misschien vind je dit ook interessant:

Man reist met het OV

Zo maak je het woon-werkverkeer van je medewerkers duurzaam én gemakkelijk

Lees verder
Deelvervoer

Van deur tot deur comfortabel reizen: deelvervoer als last mile oplossing

Lees verder
Pim de Weerd, Programma Manager Mobiliteit bij ASML.

In gesprek met Pim de Weerd over het snel veranderende landschap van de zakelijke mobiliteit

Lees verder

Het mobiliteitspaspoort: betaalbare deelmobiliteit voor de toekomst

Lees verder

6 tips om vitaliteit op de werkvloer te stimuleren

Lees verder