Wil jij voorbereid zijn op de registratieplicht?

Vanaf 1 januari 2024 gaat een nieuwe wetgeving in: de Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit. Deze wet houdt in dat bedrijven met meer dan honderd medewerkers vanaf dat moment alle gereden kilometers moeten registreren van het zakelijk-  en woon-werkverkeer van hun medewerkers. Deze geregistreerde kilometers levert de werkgever jaarlijks vóór 1 juli in bij het e-loket van het Rijk over het afgelopen kalenderjaar. De eerste keer dat werkgevers dit moeten doen, is dus vóór 1 juli 2025 over heel 2024. Daarom is het belangrijk dat werkgevers vanaf begin volgend jaar al de kilometers van hun medewerkers zorgvuldig gaan registreren.

Is jouw organisatie al klaar voor de Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit? Lees hieronder hoe Reisbalans kan helpen.

Reisbalans helpt je met de verplichte registratie

Reisbalans zorgt ervoor dat alle reistransacties van jouw medewerkers worden verzameld en verwerkt in één overzichtelijke mobiliteitsrapportage, zodat je voldoet aan de meest recente rapportageverplichtingen.

Bel ons Mail ons

Whitepaper-download: hoe de verplichte registratie van personenmobiliteit weinig moeite kost

Whitepaper: hoe de verplichte registratie van personenmobiliteit weinig moeite kost.

Download onze whitepaper over de nieuwe Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit en kom alles te weten over de nieuwe wetgeving, wat jij als werkgever straks moet doen en hoe Reisbalans je hiermee kan helpen.

Laat je e-mailadres achter om de whitepaper te downloaden.

Want het kan best een ingewikkeld vraagstuk zijn…

Als werkgever mag je zelf bepalen hoe je de CO2-registratie voor je bedrijf aanpakt. Maar het kan een flink administratief vraagstuk zijn als je alle afgelegde kilometers van alle medewerkers geregistreerd wilt hebben.

Bij Reisbalans kunnen kilometers automatisch worden geregistreerd. Hierbij wordt de CO2-uitstoot per vervoermiddel berekend en blijft de privacy van je medewerkers gewaarborgd.

Wil jij als werkgever weten of jij al klaar bent voor de registratieplicht? Download nu de checklist om er snel achter te komen.

Download de checklist

Voldoe aan de registratieplicht met Reisbalans

Reisbalans kan alle reisbewegingen met allerlei vormen van vervoer registreren. Denk aan de het OV of de (deel)auto, maar ook aan de fiets, scooter of wanneer medewerkers thuis werken. Hierbij wordt niet alleen geregistreerd welk reisdoel de rit heeft (zakelijk of woon-werk), maar ook welk vervoermiddel is gebruikt, welke afstand is afgelegd én wat de CO2-uitstoot per rit is.

Al deze informatie wordt volgens de AVG-regels verzameld en vervolgens in één duidelijk overzicht gezet. Dit overzicht wordt dan aangeleverd zodat je dit meteen op de juiste manier kunt indienen bij het e-loket van het Rijk.

Reisbalans duurzaamheidsrapport

Automatische registratie

Alle ritten van medewerkers die reizen met de mobiliteitskaart worden automatisch geregistreerd bij Reisbalans. De app van Reisbalans is daarnaast ook voorzien van een (optionele) GPS-functionaliteit, die kilometers automatisch registreert. Van elke rit wordt ook automatisch de CO2-uitstoot berekend.

Eén overzicht

Reisbalans zorgt ervoor dat de ritten overzichtelijk verwerkt worden, in een format dat naadloos aan HR- en salarispakketten gekoppeld kan worden. Hierdoor zie je in één oogopslag wat de CO2-uitstoot per maand is en hoeveel kilometers alle medewerkers elke maand hebben afgelegd.

AVG-proof

Reisbalans neemt de privacy van medewerkers zeer serieus en volgt de AVG-wetgeving in alle processen. Ook voldoen wij aan alle eisen van ISO27001, ISO9001 en ISAE3401.

Deze klanten registreren al CO2-uitstoot met Reisbalans

Ja, ik wil hulp bij mijn CO2-registratie!

Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe kan ik de CO2-uitstoot van mijn bedrijf berekenen?

Bedrijven hechten steeds meer waarde aan het inperken van de CO2-uitstoot van hun medewerkers. De en portal zijn de ultieme hulpmiddelen voor bedrijven om een nauwkeurig beeld te krijgen van de CO2-uitstoot van hun mobiliteit. Elke medewerker kan binnen de app hun reisbewegingen bijhouden. Hierbij geven ze het traject aan plus het vervoersmiddel dat gebruikt is. Aan de hand van het vervoersmiddel kan de app berekenen hoeveel de uitstoot is. Dit geeft de werkgever een goed inzicht in de CO2-uitstoot van de medewerkers.

Waarom moet mijn bedrijf de CO2-uitstoot verminderen?

Vanaf 1 januari 2024 gaat de Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit in. Volgens deze wet zijn bedrijven met meer dan 100 medewerkers verplicht om de CO2-uitstoot van woon-werk en zakelijk verkeer te registreren. Vóór 1 juli 2025 moeten bedrijven deze uitstoot ook daadwerkelijk rapporteren bij het loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In eerste instantie wordt gekeken of dit een positief bijdrage levert aan het beperken van de uitstoot. Mocht het geen effect hebben, dan zal er op termijn een regel komen die bedrijven verplicht te uitstoot te verminderen. Daarom is het belangrijk voor bedrijven om nu al via de Reisbalans app een goed inzicht te krijgen in de CO2-uitstoot van hun medewerkers. Met de Reisbalans app komen bedrijven niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wat is CO2-reductie?

CO2-reductie voor bedrijven gaat om het verminderen van de uitstoot van CO2 door medewerkers. Hierbij gaat het voornamelijk om het woon-werk en zakelijk verkeer van alle medewerkers binnen een bedrijf. Binnen de app van Reisbalans kunnen medewerkers hun woon-werk en zakelijk verkeer bijhouden waardoor er een goed inzicht komt in de huidige uitstoot van een bedrijf. Zodra er inzicht is in de totale uitstoot, kan Reisbalans helpen de uitstoot te verminderen door duurzame en flexibele vervoersopties aan te bieden aan medewerkers. Denk dan bijvoorbeeld aan het reizen per trein of bus met de mobiliteitskaart van Reisbalans.

Hoe kan ik met mijn bedrijf CO2 compenseren?

Zodra er met behulp van de Reisbalans app een goed inzicht is in de CO2-uitstoot van een bedrijf, is het tijd om te kijken welke mogelijkheden er zijn om deze uitstoot te compenseren. Als we kijken naar het compenseren van CO2-uitstoot bij mobiliteit zijn er meerdere opties mogelijk. In dit artikel staat meer informatie: 7 tips om de CO2 uitstoot van zakelijk verkeer te verminderen.

Waarom de term “verplichte CO2-registratie” eigenlijk niet de juiste is.

Vanaf 1 januari 2024 moeten bedrijven volgens de Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit al het woon-werkverkeer en zakelijke verkeer registreren. Dit wordt vaak ‘de verplichte CO2-registratie’ genoemd, omdat bedrijven moeten aangeven welke uitstoot er wordt veroorzaakt door zakelijk of woon-werkverkeer. Echter, officieel gezien wordt er geen CO2 geregistreerd, maar moeten bedrijven aangeven hoeveel kilometers er gemaakt worden, met welk type voertuig en welke brandstof hiervoor wordt gebruikt. Aan de hand hiervan maakt de overheid een berekening van de CO2-uitstoot. De verplichte CO2-registratie is dus het registreren van alle bewegingen die gemaakt worden voor het bedrijf om een beeld te krijgen van de CO2-uitstoot die dit met zich meebrengt. Reisbalans spreekt daarom vaak van ‘de registratieplicht’.

 

Misschien vind je dit ook interessant:

Bied je medewerkers een vitale manier van reizen

Lees verder

CO2-registratie voor bedrijven: wat wordt er eigenlijk geregistreerd?

Lees verder

Elektrisch rijden en laden: hoe maak je het medewerkers gemakkelijk?

Lees verder

Heeft de deelscooter nog toekomst in Nederland?

Lees verder

OVpay: het nieuwe in- en uitchecken in het OV

Lees verder