Automatische registratie en een mobiliteitskaart voor alle OV

Met het Mobiliteit OV pakket van Reisbalans krijgen medewerkers een mobiliteitskaart met toegang tot alle OV in Nederland en de mogelijkheid voor internationale treinreizen. Optioneel kun je als werkgever kiezen voor toegang tot deelvervoer zoals Greenwheels of MyWheels. Alle ritten met de mobiliteitskaart worden automatisch geregistreerd in de online Reisbalans omgeving. Reisbalans registreert automatisch alle CO2-uitstoot van de zakelijke ritten en woon-werkverkeer, waarmee je in één keer klaar bent voor de verplichte CO2-rapportage voor bedrijven vanaf 1 juli 2024.

Stel hier je pakket samen

De voordelen van Mobiliteit Basis

Dit biedt Mobiliteit OV

 

1. Woon-werk en zakelijk reizen

Eigen vervoer

Medewerkers reizen met hun eigen vervoermiddelen en registreren de woon-werk en zakelijke ritten die zij daarmee maken in de Reisbalans omgeving. Voor de gemaakte kosten krijgen zij de juiste reiskostenvergoeding.

Openbaar vervoer

Medewerkers kunnen gebruikmaken van de Reisbalans mobiliteitskaart voor het openbaar vervoer. Alle ritten komen in hun persoonlijke Reisbalans omgeving terecht, waar zij het juiste reisdoel voor de reis kunnen aangeven.

 

2. Functionaliteiten

CO2-rapportage

Heeft jouw organisatie meer dan honderd medewerkers? Met Reisbalans heb je alle registratie op orde om te voldoen aan de CO2-rapportageplicht vanaf 2024. Alle woon-werk- en zakelijke ritten van je medewerkers komen in de Reisbalans omgeving te staan. Aan het eind van het jaar helpt Reisbalans je met het rapporteren van de nodige gegevens.

Ritregistratie (inclusief GPS)

In de Reisbalans omgeving kun je gemakkelijk al je gemaakte ritten invoeren. Door middel van de GPS-functionaliteit in de app is het ook mogelijk om de ritten automatisch te registreren. Ritten die gemaakt zijn met het openbaar vervoer, of een van de (deel)mobiliteitsdiensten binnen Reisbalans komen ook in het ritoverzicht te staan.

Thuiswerkvergoeding

In de Reisbalans omgeving kun je met één druk op de knop een thuiswerkvergoeding voor vandaag invoeren. Je kunt ook een thuiswerkvergoeding voor meerdere datums tegelijk invoeren.

Declareren

Heb je reiskosten of andere kosten gemaakt? In de Reisbalans omgeving kun je gemakkelijk een declaratie indienen.

Km vergoeding

In de werkgeversportal van Reisbalans stel je de hoogte van de kilometervergoeding in die je medewerkers krijgen voor hun woon-werk- en zakelijke ritten. Dit kun je aanpassen, bijvoorbeeld op basis van inzichten in het reisgedrag van je medewerkers.

Reisplanner

Met de reisplanner ga je voorbereid op pad. Je kunt in de planner aangeven met welke vervoermiddelen je wilt reizen, op welk moment je wilt reizen en wat je bestemming is. Vervolgens worden alle beschikbare reisopties getoond, die je kunt filteren op vervoermiddel, uitstoot of zelfs op KCAL die je met de reis verbrandt.

 

3. Portals, app en kaart

Reisbalans werkgeversportal

Als werkgever krijg je toegang tot de werkgeversportal van Reisbalans. Hierin beheer je de Reisbalans accounts van je medewerkers, kun je aanvragen van diensten goedkeuren en krijg je inzichten in het

Reisbalans werknemersportal

In de Reisbalans portal registreer je gemakkelijk al je woon-werk- en zakelijke ritten, dien je declaraties in en kun je nieuwe diensten aanvragen.

Reisbalans app

Met de Reisbalans app registreer je gemakkelijk al je woon-werk- en zakelijke ritten, dien je declaraties in en krijg je toegang tot alle vormen van (deel)vervoer.

Reisbalans mobiliteitskaart

Met de Reisbalans mobiliteitskaart maak je gebruik van het openbaar vervoer, van de OV fiets en van meer (mobiliteits)diensten.

 

4. Services

Klanten Contact Center 24/7

Ons klanten contact center biedt 24/7 hulp aan alle gebruikers van Reisbalans die vragen hebben over (het gebruik van) onze producten.

Werkgeversdesk (werkgevers support)

Onze binnendienst is iedere week tijdens kantoortijden bereikbaar voor alle vragen vanuit de werkgever.

 

5. Koppelingen

HR administratie- en financiële pakketten

Reisbalans heeft koppelingen met verschillende administratie- en financiële pakketten, zoals Afas en Visma. Door deze koppeling worden ritten en declaraties vanuit de Reisbalans omgeving verrekend in de pakket die jouw organisatie gebruikt.

Voor meer informatie over alle pakketten die wij kunnen koppelen kun je contact met ons opnemen, en dan leggen wij je graag meer uit.

Single Sign On

Met Single Sign On (SSO) log je sneller in bij onze systemen. Door de koppeling met jouw systeem kunnen medewerkers inloggen in Reisbalans door middel van dezelfde inloggegevens als die ze binnen jouw organisatie gebruiken.

 

6. Mobiliteitsdiensten

OV Nederland (trein 2de klasse, bus, metro, tram, pont, watertaxi)

Met de Reisbalans mobiliteitskaart krijg je toegang tot al het openbaar vervoer in Nederland, van de trein, bus, metro en tram. Het is niet nodig op saldo op de kaart te laden, dat gebeurt automatisch! Alle ritten komen automatisch in de Reisbalans omgeving te staan.

OV Nederland E-tickets

Via onze partner Tranzer kun je E-tickets bestellen voor alle (zakelijke) reizen binnen Nederland. Je bestelt de tickets via Tranzer, en de reis komt automatisch in jouw Reisbalans omgeving te staan.

Internationale treinreizen

Reisbalans biedt de mogelijkheid tot internationale treinreizen via onze leverancier Tranzer. Je bestelt de tickets via Tranzer, en de reis komt automatisch in jouw Reisbalans omgeving te staan.

Taxi

Via onze partner Transvision kunnen wij taxiritten aanbieden. Bel naar onze klantenservice, dan boeken zij een taxi voor je op het gewilde tijdstip.

 

7. Deelmobiliteit

OV Fiets / Station fietsenstalling

Met de Reisbalans mobiliteitskaart kun je OV-fietsen huren bij bemande of onbemande OV-fietsenstallingen. Scan de kaart en neem de toegewezen fiets mee. De rit zie je later terug in je Reisbalans account.

Deelauto – Greenwheels, MyWheels

Via Reisbalans maak je gemakkelijk gebruik van de deelautodiensten van onze partners; Greenwheels, MyWheels en Amber. In onze Reisplanner en In de buurt functie zie je de beschikbaarheid en locatie van de deelauto’s. In de app van de deelvervoersdienst kun je de auto reserveren, openen en de rit starten. De rit komt later gewoon in je Reisbalans omgeving te staan.

Heb je vragen of interesse in andere oplossingen voor jouw organisatie?

Vul het formulier in en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.