Thuiswerken nog makkelijker vergoed aan medewerkers

De manier waarop mensen reizen en werken verandert de laatste jaren snel. Hybride werken wordt voor steeds meer bedrijven de norm, en medewerkers krijgen meer vrijheid om te bepalen waar en wanneer ze werken. Thuiswerken kan medewerkers veel rust geven, maar het kost ze ook meer geld. Daarom dat veel werkgevers een thuiswerkvergoeding aanbieden. In de Reisbalans omgeving kunnen medewerkers hun thuiswerkdagen moeiteloos declareren en behouden ze het overzicht over al hun reiskosten- en thuiswerkvergoedingen.

Meteen goed geregeld in de administratie

De werkgever kan zelf bepalen hoeveel thuiswerkvergoeding hij of zij wil uitkeren. De registratie van de thuiswerkvergoeding is vanuit de app en portal direct gekoppeld aan de HR- en salarisadministratie. De administratie en uitkering van de thuiswerkvergoeding verloopt daardoor automatisch. De aanvraag van de werknemer wordt automatisch gecontroleerd, zo is het niet mogelijk op één dag zowel een reiskosten- als een thuiswerkvergoeding te ontvangen.

Makkelijk thuiswerken

Medewerkers declareren met één druk op de knop hun thuiswerkvergoeding in onze app of portal.

Tevreden medewerkers

Vergoedingen zijn snel geregeld en kunnen met terugwerkende kracht worden ingediend.

Slimme administratie

Geregistreerde vergoedingen worden automatisch verwerkt in de HR- en salarisadministratie.

‘Wat Reisbalans heel mooi heeft, is dat ze eenvoudig hun ritten of hun thuiswerkdagen kunnen registreren. Dat doen ze via de app of via de portal. Werkt super eenvoudig.’

– Simone Eeken, ANWB

Wat is thuiswerkvergoeding?

Voor medewerkers komen er extra kosten kijken wanneer deze thuis gaan werken. Denk aan extra gasverbruik voor de verwarming die hoger staat of de stroomkosten voor het kopje koffie dat de medewerker thuis moet zetten. De thuiswerkvergoeding is een financiële compensatie van de werkgever voor de kosten die een medewerker moet maken om thuis te werken.

 

Waarom geeft de werkgever een thuiswerkvergoeding?

De manier waarop we met z’n allen werken en naar werk gaan is in de afgelopen jaren steeds sneller veranderd. Vooral het coronavirus heeft hybride werken in een stroomversnelling gebracht. Inmiddels is hybride werken de norm geworden binnen veel bedrijven. Medewerkers krijgen steeds meer vrijheid om te bepalen waar en wanneer ze hun werkzaamheden verrichten. Zo kiezen veel medewerkers er inmiddels voor om meerdere dagen per week vanuit huis te werken. Omdat thuiswerken extra kosten met zich meebrengt, kunnen werkgevers een thuiswerkvergoeding aanbieden. Dit wordt vaak gezien als een variant op de reiskostenvergoeding, want de rittenregistratie vervalt op dagen dat de medewerker vanuit huis werkt.

 

Thuiswerkvergoeding, wat is reëel?

Ook voor de thuiswerkvergoeding zijn regels vastgelegd. Vanaf 2024 mag je medewerkers daarom een onbelaste vergoeding aanbieden van €2,35 per dag dat zij thuiswerken. In 2023 was dat nog €2,15. Dit doen de meeste werkgevers dan ook. Deze vergoeding gaat niet ten laste van de vrije ruimte in de werkkostenregeling (WKR). Wil je als werkgever een hoger bedrag vergoeden? Dan kun je het bedrag hoger dan €2,35 onderbrengen in de vrije ruimte van de WKR. Wat het bedrag is dat de medewerker maandelijks ontvangt voor thuiswerken, hangt af van het aantal dagen dat die maand is thuisgewerkt.

Meer weten over thuiswerkvergoeding?

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.