Toegang tot alle mobiliteit voor jouw medewerkers

Met het Mobiliteit Auto pakket van Reisbalans krijgen jouw medewerkers naast het basispakket en OV óók toegang tot autodiensten als tanken, laden en parkeren. Net als met de Basis en OV pakketten, worden alle ritten met de mobiliteitskaart automatisch geregistreerd in de online Reisbalans omgeving. Reisbalans registreert automatisch alle CO2-uitstoot van de zakelijke ritten en woon-werkverkeer, waarmee je in één keer klaar bent voor de verplichte CO2-rapportage voor bedrijven vanaf 1 juli 2024.

Stel hier je pakket samen

De voordelen van Mobiliteit Auto

Dit biedt Mobiliteit Auto

 

1. Woon-werk en zakelijk reizen

Eigen vervoer

Medewerkers reizen met hun eigen vervoermiddelen en registreren de woon-werk en zakelijke ritten die zij daarmee maken in de Reisbalans omgeving. Voor de gemaakte kosten krijgen zij de juiste reiskostenvergoeding.

Openbaar vervoer

Medewerkers kunnen gebruikmaken van de Reisbalans mobiliteitskaart voor het openbaar vervoer. Alle ritten komen in hun persoonlijke Reisbalans omgeving terecht, waar zij het juiste reisdoel voor de reis kunnen aangeven.

Auto van de zaak

Medewerkers met een auto van de zaak kunnen met de Reisbalans app gebruiken om hun (zakelijke) ritten te registreren en daarvan het juiste reisdoel aan te geven.

 

2. Functionaliteiten

CO2-rapportage

Heeft jouw organisatie meer dan honderd medewerkers? Met Reisbalans heb je alle registratie op orde om te voldoen aan de CO2-rapportageplicht vanaf 2024. Alle woon-werk- en zakelijke ritten van je medewerkers komen in de Reisbalans omgeving te staan. Aan het eind van het jaar helpt Reisbalans je met het rapporteren van de nodige gegevens.

Ritregistratie (inclusief GPS)

In de Reisbalans omgeving kun je gemakkelijk al je gemaakte ritten invoeren. Door middel van de GPS-functionaliteit in de app is het ook mogelijk om de ritten automatisch te registreren. Ritten die gemaakt zijn met het openbaar vervoer, of een van de (deel)mobiliteitsdiensten binnen Reisbalans, komen ook in het ritoverzicht te staan.

Thuiswerkvergoeding

In de Reisbalans omgeving kun je met één druk op de knop een thuiswerkvergoeding voor vandaag invoeren. Je kunt ook een thuiswerkvergoeding voor meerdere dagen tegelijk invoeren.

Declareren

Heb je reiskosten of andere kosten gemaakt? In de Reisbalans omgeving kun je gemakkelijk een declaratie indienen.

Km vergoeding

In de werkgeversportal van Reisbalans stel je de hoogte van de kilometervergoeding in die je medewerkers krijgen voor hun woon-werk- en zakelijke ritten. Dit kun je aanpassen, bijvoorbeeld op basis van inzichten in het reisgedrag van je medewerkers.

Reisplanner

Met de reisplanner ga je voorbereid op pad. Je kunt in de planner aangeven met welke vervoermiddelen je wilt reizen, op welk moment je wilt reizen en wat je bestemming is. Vervolgens worden alle beschikbare reisopties getoond, die je kunt filteren op vervoermiddel, uitstoot of zelfs op KCAL die je met de reis verbrandt.

 

3. Portals, app en kaart

Reisbalans werkgeversportal

Als werkgever krijg je toegang tot de werkgeversportal van Reisbalans. Hierin beheer je Reisbalans accounts, kun je aanvragen van diensten goedkeuren en krijg je inzichten in reisgedrag en reiskosten van je medewerkers.

Reisbalans medewerkersportal

In de Reisbalans portal registreer je gemakkelijk al je woon-werk- en zakelijke ritten, dien je declaraties in en kun je nieuwe diensten aanvragen.

Reisbalans app

Met de Reisbalans app registreer je gemakkelijk al je woon-werk- en zakelijke ritten, dien je declaraties in en krijg je toegang tot alle vormen van (deel)vervoer.

Reisbalans mobiliteitskaart

Met de Reisbalans mobiliteitskaart kun je reizen met het openbaar vervoer en kun je gebruikmaken van de OV fiets en andere (mobiliteits)diensten.

 

4. Services

Klanten Contact Center 24/7

Ons Klanten Contact Center biedt 24/7 hulp aan alle gebruikers van Reisbalans die vragen hebben over (het gebruik van) onze producten.

Werkgeversdesk (werkgevers support)

Onze binnendienst is tijdens kantoortijden bereikbaar voor alle vragen van jou als werkgever.

 

5. Koppelingen

HR administratie- en financiële pakketten

Reisbalans heeft koppelingen met verschillende administratie- en financiële pakketten, zoals AFAS en Visma. Door deze koppeling worden ritten en declaraties vanuit de Reisbalans omgeving verrekend in het programma dat jouw organisatie gebruikt.

Voor meer informatie over alle pakketten waarmee wij kunnen koppelen kun je contact met ons opnemen, dan leggen wij je graag meer uit.

Single Sign On

Met Single Sign On (SSO) log je sneller in bij onze systemen. Door de koppeling met jouw systeem kunnen medewerkers inloggen in Reisbalans met dezelfde inloggegevens als die ze binnen jouw organisatie gebruiken.

 

6. Mobiliteitsdiensten

OV in Nederland

Met de Reisbalans mobiliteitskaart krijg je toegang tot al het openbaar vervoer in Nederland, van de trein, bus, metro, tram, pont en watertaxi. Het is niet nodig om saldo op de kaart te laden, dat gebeurt automatisch! Alle ritten komen automatisch in de Reisbalans omgeving te staan.

OV Nederland E-tickets

Via onze partner Tranzer kun je E-tickets bestellen voor alle (zakelijke) reizen binnen Nederland. Je bestelt de tickets via Tranzer, en de reis komt automatisch in jouw Reisbalans omgeving te staan.

Internationale treinreizen

Reisbalans biedt de mogelijkheid tot internationale treinreizen via onze leverancier Tranzer. Je bestelt de tickets via Tranzer, en de reis komt automatisch in jouw Reisbalans omgeving te staan.

Taxi

Via onze partner Transvision kunnen wij taxiritten aanbieden. Gebruikers die hiervan gebruik mogen maken van hun werkgever, kunnen een taxi boeken door te bellen naar ons Klanten Contact Center.

 

7. Deelmobiliteit

OV-fiets / NS station fietsenstalling

Met de Reisbalans mobiliteitskaart kun je OV-fietsen huren bij bemande of onbemande OV-fietsenstallingen. Scan de kaart en neem de toegewezen fiets mee. De rit zie je later terug in je Reisbalans account.

Deelauto – Greenwheels, MyWheels

Via Reisbalans maak je gemakkelijk gebruik van de deelautodiensten van onze partners Greenwheels en MyWheels. In onze reisplanner en de ‘In de buurt’ functie zie je de beschikbaarheid en locatie van de deelauto’s. In de app van de deelvervoersaanbieder kun je de auto reserveren, openen en de rit starten. Na het gebruik met een deelauto komt de rit in je Reisbalans omgeving te staan.

 

8. Autodiensten

Straatparkeren (Yellowbrick)

Gemaakte parkeerkosten kun je gemakkelijk declareren in de Reisbalans portal en app. Of koppel Yellowbrick aan Reisbalans, en zie jouw parkeeracties terug in de online Reisbalans omgeving.

Garage parkeren (Parkbee / Yellowbrick)

Via Reisbalans kun je parkeren in Parkbee garages. Hiervoor gebruik je de Yellowbrick app, die aan het Reisbalans account gekoppeld kan worden.

Tanken in Nederland

Gebruik de Reisbalans mobiliteitskaart ook voor tanken. Tijdens de registratie maak je je eigen pincode aan om de mobiliteitskaart als tankpas te gebruiken.

E-laden in Nederland

Voeg je elektrisch laden toe aan je bestelling, dan ontvang je van ons een Eneco laaddruppel. Hiermee laad je overal in Nederland bij alle openbare laadpalen.

Autowassen

De Reisbalans mobiliteitskaart gebruik je ook om je auto te wassen bij één van de 1.100 aangesloten carwash locaties in Nederland.

Heb je vragen of interesse in andere oplossingen voor jouw organisatie?

Vul het formulier in en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.