Eén kaart voor al het vervoer

Voor lang niet alle medewerkers is elke werkdag hetzelfde. Waarom moet de wijze waarop zij van A naar B reizen dat dan wel zijn? Met onze gemakkelijke mobiliteitskaart kunnen medewerkers flexibel reizen. De ene keer de trein, de andere keer de OV-fiets of een deelauto. Geen gedoe met saldo laden, geld voorschieten en declareren, dat is ideaal. En aan het einde van de maand krijg je alle kosten overzichtelijk op één factuur. 

Dit kun je met een mobiliteitskaart

Een mobiliteitskaart is de zakelijke variant op de OV-chipkaart. Als werkgever kun je werknemers een mobiliteitskaart geven. Met een mobiliteitskaart is er direct toegang tot onder andere het openbaar vervoer, maar ook tot deelfietsen en deelauto’s. Daarnaast kun je gebruik maken van taxi’s, parkeerplaatsen en tanken/e-laden. Met de mobiliteitskaart ben je altijd in staat om vervoer te regelen. Bij Reisbalans regel je direct de mobiliteitskaarten voor medewerkers.

Stap 1
Vraag de kaart aan via de portal

Medewerkers worden per e-mail uitgenodigd om een account aan te maken bij Reisbalans. Dit kan zowel via de portal als via de Reisbalans app. In deze omgeving kunnen ze eenvoudig hun mobiliteitskaart aanvragen.

Stap 2
Ontvang & activeer de kaart

De mobiliteitskaart wordt per post naar het huisadres verstuurd en zal binnen 10 werkdagen worden bezorgd. Na ontvangst van de mobiliteitskaart kan de mobiliteitskaart via de portal geactiveerd worden.

Stap 3
Direct klaar voor gebruik!

Direct na activatie kan een medewerker de mobiliteitskaart in gebruik nemen. Alle gemaakte ritten komen in het overzicht van de app en portal te staan, zodat medewerkers deze kunnen bevestigen. Het kan één of meerdere werkdagen duren voordat de rit in het overzicht verschijnt. Het saldo wordt automatisch opgeladen, zodat medewerkers zich hier geen zorgen over hoeven te maken.

Welke diensten biedt Reisbalans?

Met onze alles-in-één mobiliteitskaart is multimodaal reizen eenvoudig. Het gebruik van de mobiliteitsdiensten wijst zich bijna vanzelf. Om een beeld te geven zetten wij in één overzicht wat je moet weten over de werking van de verschillende mobiliteitsopties. Creëer met onze mogelijkheden de ideale mobiliteitsmix voor jouw organisatie.

Openbaar vervoer

Onze mobiliteitskaart is een zakelijke OV-chipkaart. Hiermee kan worden gereisd in al het openbaar vervoer in Nederland. Trein, bus, tram, metro, ferry… het reizen gaat door middel van in- en uitchecken. Saldo laden op de kaart is niet nodig, de reiskosten worden maandelijks gefactureerd.

Deelfietsen & fiets stallen

OV-fietsen zijn op meer dan 300 locaties in Nederland beschikbaar en zijn eenvoudig te huren met onze kaart. Ze zijn te vinden op veel stations, bij bus- of metrohaltes, in enkele stadscentra en bij P+R terreinen. Een handig en gezond vervoermiddel voor het laatste stukje van de reis. Met onze mobiliteitskaart is het zelfs mogelijk dat medewerkers hun eigen fiets stallen in de bewaakte en zelfservice stallingen op NS-stations.

Deelauto’s

Zo nu en dan een auto nodig? Dan is een deelauto een goed alternatief voor een rit met de eigen auto. Kilometers declareren is dan niet nodig. De deelauto’s zijn op veel plekken op te halen en terug te brengen. De auto’s zijn eenvoudig te reserveren en openen met de kaart of app.

Tanken & e-laden

Indien gewenst activeren wij op de Reisbalans mobiliteitskaart ook tanken of e-laden. Het is dan mogelijk overal in Nederland en op veel plekken in het buitenland te tanken. Ook bij de voordelige onbemande tankstations. Dit werkt niet alleen kostenbesparend, maar ook nog eens gemakkelijk! Daarnaast is het mogelijk om te laden bij een laadpaal.

Auto huren

Een auto op afroep nodig? Dan is een huurauto via Reisbalans zo geregeld. Binnen enkele uren staat er een nette auto voor de deur. De auto wordt afgeleverd en opgehaald op de gewenste locatie.

Taxi

Via Reisbalans kan er gebruikt worden gemaakt van een taxi. Boek een taxi via onze klantenservice en wij zorgen ervoor dat er een taxi klaarstaat op de gewenste plaats en het gewenste tijdstip.

Meer weten over de mobiliteitskaart?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.