In gesprek met onze klant TUI

TUI wilde meer flexibiliteit voor medewerkers en minder administratieve lasten voor de teams van HR support en Payroll bij het verwerken van de mobiliteitsvergoedingen. Ook wilde TUI zich voorbereiden op de verplichte CO2-registratie van werkgebonden personenmobiliteit. Wij spraken met Marinka Hokken en Christel van de Reijt, Teamlead HR-Support en Payroll en Manager Facilitaire Zaken bij TUI, over hoe ze dit aanpakten.

TUI medewerker

TUI medewerker

Duurzaam en flexibel reizen

Voordat TUI de samenwerking zocht met een mobiliteitsdienstverlener, gingen ze aan de slag met een nieuw mobiliteitsbeleid. Flexibiliteit en duurzaamheid waren hier belangrijke speerpunten. Ze maakten fietsen interessanter voor medewerkers en zorgden ervoor dat medewerkers gemakkelijk konden kiezen om een dag hun auto te laten staan om met het OV te reizen. Christel: “De keuze die we hier gemaakt hebben, is dat medewerkers voor zichzelf kunnen beslissen: welk vervoer is vandaag voor mij aantrekkelijk? En dat is een flexibiliteitskeus en een stukje vrijheid die wij aan onze medewerkers kunnen geven en dat is van ons van groot belang.”

 

Vaste ritmes van medewerkers wijzigen

In de Reisbalans app, zit ook een mogelijkheid voor een routeplanner. Wat TUI graag wilde, was dat mensen gingen nadenken over hun vaste patronen. Christel: “Als je de Reisbalans routeplanner opent, en je gaat altijd met de auto, dan zie je nu ook de mogelijkheden voor het OV. Want we willen ook verduurzamen. Dus zo maken we inzichtelijk wat de alternatieven zijn voor het OV, of de fiets, of lopend zijn.”

Patronen en vaste ritmes wijzigen van medewerkers is heel erg lastig. Daarom heeft TUI als extra stimulans de vergoedingen verhoogd van het wandelen, fietsen en andere duurzame vervoersvormen. Ook geeft TUI met de Reisbalans mobiliteitskaart de mogelijkheid om, ook als je al een leaseauto hebt, toch met de trein te komen.

 

Klaar voor de CO2-rapportage

Marinka: “Wij kijken hierbij echt naar onze partners. Laatst zijn we bijvoorbeeld bij Reisbalans geweest voor een informatiesessie over de komende wetgeving. En samen met het Payroll-team zijn we echt aan het kijken van hoe kunnen we rapportages aanleveren op zo’n efficiënt en correct mogelijke manier.”

 

Bekijk hier het hele verhaal van TUI:

Net als de TUI jouw mobiliteitsbeleid samen vormgeven?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.