Uitdagingen voor de zakelijke dienstverlening

Bedrijven binnen de zakelijke dienstverlening sector staan voor veel verschillende uitdagingen met betrekking tot de mobiliteit van medewerkers. Zo is het een uitdaging om de CO2-uitstoot te verminderen, parkeerdruk te verlichten en de bijdrage aan het dinsdag-donderdag fileprobleem omlaag te brengen. Daarnaast zorgt de mobiliteit van medewerkers voor een hoge administratiedruk. Met de oplossing van Reisbalans kunnen werkgevers hun medewerkers flexibiliteit en keuzevrijheid in de manier van reizen bieden, toegang tot duurzaam vervoer én een systeem dat de administratie gemakkelijk maakt.

Lees meer over mobiliteitsoplossingen

“Vroeger kreeg je de keuze; óf een kilometervergoeding, óf je mocht je OV declareren. Vandaag de dag willen we keuzevrijheid en flexibiliteit in de manier van reizen.”

– Yvette van Doorn – Salesmanager

Inzetten op thuiswerken

Voor verschillende uitdagingen waar deze sector mee te maken heeft, is thuiswerken een goede oplossing. Binnen deze sector is het voor de meeste mensen goed mogelijk om op afstand te werken. Door hierop in te zetten kan deze sector de bijdrage aan CO2-uitstoot, parkeerdruk en het fileprobleem verminderen. Door vergoedingen slim in te zetten of door afspraken te maken over de dagen waarop vergaderingen plaatsvinden, kan thuiswerken bevorderd worden.

Lees meer over thuiswerken

Ritregistratie geregeld

Als organisatie moet je voldoen aan verschillende wetgeving, ook op het gebied van duurzaamheid. Zo moet je vanaf 1 juli 2024 voldoen aan de CO2-rapportageplicht, waarvoor alle zakelijke mobiliteit van medewerkers moet worden geregistreerd en gerapporteerd. Als jouw organisatie ook moet voldoen aan de Europese wetgeving CSRD, heb je ook inzicht nodig in de zakelijke reizen van medewerkers.

Lees meer over rittenregistratie

Mobiliteitsbudget

Met een persoonlijk mobiliteitsbudget bepalen jouw medewerkers zelf hoe zij reizen en tegen welke kosten. Het maakt hen bewust wat de mogelijkheden zijn en hoe daarmee om te gaan. Reisbalans ondersteunt jou als werkgever met het bepalen van de hoogte van de budgetten en het inregelen hiervan in de Reisbalans omgeving. Door jouw medewerkers een persoonlijk mobiliteitsbudget te bieden, kunnen zij altijd de keuze maken voor het best passende vervoermiddel voor hun reis.

Lees meer over mobiliteitsbudgetten

Benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.