Reizen met het openbaar vervoer

Als gemeente of provincie geeft u graag het goede voorbeeld voor wat betreft duurzaamheid. De eerste regel in uw mobiliteitsbeleid is dan reizen met het openbaar vervoer. Pas als reizen met het OV geen optie is, mogen alternatieven worden gebruikt zoals de deelauto. En in het laatst geval pas de eigen auto.  Zo is al direct veel winst te bereiken.
Als dan ook vaak nog blijkt dat een groot deel van het personeel binnen een straal van 10 kilometer woont en makkelijk met de fiets of bus kan komen in plaats van met de auto, zijn alle belangrijke ingrediënten aanwezig om ook hiermee aan de slag te gaan.

Slim werken en slim reizen

Met Reisbalans kunnen wij uw medewerkers voor zien van een mobiliteitskaart met toegang tot alle vormen van OV en ketendiensten zoals OV-fiets en P+R parkeren. Hierdoor wordt de keuze voor reizen met het OV veel gemakkelijker. En wilt u het gebruik van de (elektrische) fiets stimuleren, dan nemen we ook die op in Reisbalans. Gericht sturen op duurzaamheid of kosten behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Maandelijkse rapportages laten u zien hoe wordt gereisd, wat de kosten zijn en met welke modaliteiten is gereisd.

Combineer OV, auto en fiets

Flexwerken, flexibele werktijden en thuiswerken. De auto laten staan en gebruik gaan maken van het OV of de fiets. Veranderingen in beleid gaan niet direct gepaard met veranderingen in gedrag. Dit is iets wat moet groeien. Door onze ruime ervaring weten wij als geen ander wat hierbij komt kijken en wat er voor nodig is om gedragsverandering daadwerkelijk te laten gebeuren. Uiteraard leveren wij u ook de ondersteuning op dit vlak.

Benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.