Flexibel reizen in de zorg met Reisbalans

De druk in de zorg is immens. Er zijn teveel mensen die hulp nodig hebben en te weinig handen om ze te helpen. De werkdruk voor het huidige personeel is hoog, nieuwe mensen aantrekken is ingewikkeld en iedereen komt tijd tekort.

Vooral medewerkers in de ambulante zorg hebben behoefte aan flexibiliteit in hun reizen, zonder onnodig veel administratie. Wie bij veel verschillende cliënten thuis komt en wisselt tussen verschillende locaties, heeft geen tijd om deze ritten apart te declareren.

Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn met declaraties en meer tijd kunnen besteden aan waar het écht om gaat?

Meer tijd voor zorg

Met Reisbalans verschaffen wij zorgprofessionals de middelen waarmee zij zo min mogelijk tijd kwijt zijn met het registreren en declareren van alle gemaakte ritten. Onze app zorgt ervoor dat alle ritten automatisch worden geregistreerd en hierdoor automatisch gedeclareerd kunnen worden. Reizen zij met de fiets of het OV, ook dat regelt u eenvoudig in Reisbalans.

Combineer OV, auto en fiets

Met de Reisbalans mobiliteitskaart stimuleert u het gebruik van OV als alternatief voor de auto. Biedt uw medewerkers de keuze, dan kunnen zij het meest efficiënt reizen. Uw personeel aan het stuur en u houdt met Reisbalans optimaal zicht op reisgedrag en kosten.

Reizen zonder administratieve last

Ritten worden met ons slimme systeem automatisch geregistreerd en hoeven enkel gecontroleerd te worden voordat ze met één druk op de knop gedeclareerd kunnen worden.

Flexibiliteit in mobiliteit

Elke vorm van vervoer kan worden ingezet en (indien gewenst) op maat gemaakt worden per medewerker of doelgroep. Ons systeem kan zo simpel of complex worden ingericht als u zelf wilt.

Inzicht & sturing in reisgedrag

U krijgt met onze rapportages o.a. meer inzicht in de hoeveelheid en duur van ritten en met welk vervoermiddel deze gemaakt zijn. Zo kunt u (met onze hulp) sturen op gewenst gedrag, passend bij uw wensen.

“Eindelijk een systeem die de administratielast in de zorg vermindert!”

Jan Verheij – Regiodirecteur Middin

Klantcase Middin

Toen zorgorganisatie Middin in 2016 op zoek was naar een mobiliteitspartner, hadden ze de volgende doelen voor ogen: de ambulante medewerkers zoveel mogelijk faciliteren met hun reizen én zo min mogelijk administratieve last bezorgen.

Situatie Middin

Bij Middin werken zo’n 300 mensen in een ambulante functie. Deze zorgmedewerkers reizen veel tussen de verschillende woonlocaties van Middin en gaan bij cliënten op huisbezoek. De administratieve last die zij ervaarden van het bijhouden van alle ritten met verschillende vergoedingen was enorm.

Oplossing Reisbalans

De reden dat Middin voor ons koos, was de gemakkelijke administratie. Met de Reisbalans app kunnen de kilometers die hun medewerkers afleggen gemakkelijk worden geregistreerd. Het is een slimme app, die aan de hand van de snelheid direct registreert of er sprake is van een fiets, auto of scooter-rit. De combinatie van het vervoermiddel en de kilometers levert direct de reiskostenvergoeding op; ideaal! Niet alleen de ambulante zorgverleners voelden zich erg geholpen, maar ook de collega’s van de salarisadministratie hadden opeens veel minder losse declaraties én snel en duidelijk overzicht van alle transacties.

Eindresultaat

De Reisbalans app wordt inmiddels door alle ambulante medewerkers goed gebruikt. Het was eerst een kwestie van wennen, maar daar helpen wij bij. Ook belangrijk: omdat de privacy is gewaarborgd (een rit wordt pas bekend bij de werkgever als die door de medewerker wordt ingediend) en de medewerker zelf bepaalt wanneer hij of zij de GPS-tracker aanzet (per rit of altijd), bleek de acceptatie groot.

Lees hier de volledige casus.

Hoe werkt Reisbalans?

Kiest u voor Reisbalans dan kiest u voor gemak. Wij bieden een slimme app om reiskilometers automatisch te registreren en te declareren. Hierbij krijgt u inzicht in de reizen, kosten en kilometers. Op maat in te regelen naar uw mobiliteitsbeleid en te combineren met de Reisbalans mobiliteitskaart.

Registreren

Eenvoudig bijhouden van kilometers en ritten

Declareren

Gemakkelijk declaraties opvoeren en uitkeren.

Mobiliteitskaarten

Toegang tot alle mobiliteit met één kaart.

Budgetteren

Flexibiliteit en controle over kosten.

Zakelijk reizen in de zorg

Jaarlijks reizen medewerkers in de zorg gezamenlijk miljoenen kilometers. Het registreren, administreren en declareren gaat vaak gepaard met administratieve rompslomp, gebrek aan inzicht in reiskosten en –gedrag.

Herkent u deze problematiek? En bent u benieuwd naar hoe uw collega’s in de zorg hiermee omgaan? Dán is onze Masterclass Reizen in de zorg écht wat voor u.

De Masterclass is een kennissessie over Mobiliteit in de gezondheidszorg. Kleine groepen, een praktisch en op maat gesneden programma, sprekers met veel kennis van zaken en ruimte voor onderlinge uitwisseling kenmerken onze Masterclass.

Neem contact op

Benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.