Wat is een mobiliteitsbudget?

Een mobiliteitsbudget houdt in dat de werknemer een bepaald bedrag beschikbaar krijgt dat hij of zij kan gebruiken om mee te reizen. Uit dit vaste budget kan de werknemer de reiskosten declareren. Een mobiliteitsbudget verschilt van een vaste reiskostenvergoeding doordat bij dat laatst alleen een vergoeding per afgelegde kilometer wordt uitbetaald. In dit artikel gaan we uitgebreid in op het verschil tussen een mobiliteitsbudget en een kilometervergoeding. Een mobiliteitsbudget past bij een flexibel, duurzaam mobiliteitsbeleid.

Hoe werkt het?

Reisbalans biedt veel verschillende mogelijkheden om een mobiliteitsbudget voor medewerkers in te richten, zoals een vast en variabel deel, een onderverdeling naar reisdoel (privé, zakelijk, woon-werk) of bijvoorbeeld een apart brandstofbudget. Per medewerker wordt ook vastgelegd welke kosten zij uit hun budget kunnen declareren en welke vergoedingen hiervoor gelden. Medewerkers houden hun kilometers/ritten en eventueel andere reiskosten bij in Reisbalans. Ook kan een eventuele tankpas of mobiliteitskaart aan een medewerker gekoppeld worden.

Altijd inzicht

Medewerkers zien in hun persoonlijke reisomgeving Mijn Reisbalans precies hoe het staat met hun budget. Zij hebben inzicht in hun reizen, kilometers, reis- en tanktransacties en overige (reis)kosten. Ook kunnen ze precies zien welke declaraties al zijn verwerkt en welke nog niet.

Bijna een kwart miljoen gebruikers

Inmiddels gebruiken bijna een half miljoen medewerkers Reisbalans voor de administratie en declaratie van zakelijk verkeer & vergoedingen.

Meer dan 200 tevreden klanten

Meer dan 200 bedrijven werken samen met Reisbalans voor het uitvoeren van hun mobiliteitsbeleid. Lees bijvoorbeeld de ervaring van onze klant ANWB.

Meer dan 10 jaar ervaring met mobiliteit

Met meer dan 10 jaar ervaring in de markt zijn wij een ervaren en betrouwbare mobiliteitspartner.

Meer weten over een mobiliteitsbudget?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.