Onbeperkt reizen met het OV

Met Reisbalans OV Unlimited kunnen medewerkers altijd onbeperkt met het openbaar vervoer voor een vast bedrag per maand. Maken medewerkers minder gebruik van het OV? Dan stort Reisbalans het teveel betaalde bedrag terug op basis van nacalculatie.

De voordelen van Reisbalans OV Unlimited

  • Met Reisbalans OV Unlimited reizen medewerkers onbeperkt met het OV voor een vast maandbedrag.
  • Budgetzekerheid door vaste maandelijkse kosten die nooit boven het vastgestelde maandbedrag uitkomen.
  • Medewerkers krijgen toegang met onze eigen mobiliteitskaart.​
  • Wordt er minder gereisd? Dan betalen wij terug op basis van nacalculatie.
  • Vanuit de WKR is het mogelijk privéreizen onbelast weg te geven aan de medewerkers.

Hoe werkt het?

Rekenvoorbeeld: stel dat je voor OV Unlimited €150,- per medewerker p/m betaalt. Wanneer medewerkers voor een bedrag van meer dan €150,- euro reizen, hoeft er niets te worden bijbetaald. Als dit bedrag per medewerker echter lager ligt, bijvoorbeeld €100,-, dan ontvang je het verschil terug (in dit geval €50,-). 

Mobiliteitskaart

Met de Reisbalans mobiliteitskaart krijgen medewerkers toegang tot al het openbaar vervoer, de OV-fiets en verschillende deelvervoersdiensten. Alle ritten die met de mobiliteitskaart gemaakt worden komen automatisch in het ritoverzicht in de persoonlijke Reisbalans omgeving te staan. Dit maakt het extra makkelijk om alle ritten én de CO2-uitstoot te registreren.

OV Unlimited in 2024

Het demissionair kabinet maakte op Prinsjesdag op 19 september 2023 bekend dat de vrijstelling voor het verstrekken van OV-abonnementen voor je medewerkers gemakkelijker wordt. Zolang je aannemelijk kunt maken dat jouw medewerker hun OV-kaart ook zakelijk gebruiken, kun je hen onbelast een OV-abonnement aanbieden. De medewerker hoeft dan geen registratie bij te houden van privé- en zakelijke ritten.

Deze verruiming maakt het makkelijker om je medewerkers via Reisbalans OV Unlimited aan te bieden. Hiermee reizen medewerkers onbeperkt met het OV voor een vast maandbedrag. Vanaf 2024 gebruiken je medewerkers OV Unlimited zonder dat ze per rit een reisdoel moeten registreren. Zo is het nóg gemakkelijker om je medewerkers een OV-abonnement aan te bieden om ze duurzaam met het OV te laten reizen!

Meer weten over OV-Unlimited?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.