Onbeperkt reizen met het OV

Met Reisbalans OV Unlimited kunnen medewerkers altijd onbeperkt met het openbaar vervoer voor een vast bedrag per maand. Maken medewerkers minder gebruik van het OV? Dan stort Reisbalans het teveel betaalde bedrag terug op basis van nacalculatie.

De voordelen van Reisbalans OV Unlimited

  • Medewerkers reizen onbeperkt met het OV voor een vast maandbedrag.

  • Budgetzekerheid door vaste maandelijkse kosten.

  • Medewerkers krijgen toegang met onze eigen mobiliteitskaart.​

  • Bij minder reiskosten betalen wij terug terug op basis van nacalculatie.​

  • Vanuit de WKR is het mogelijk privéreizen onbelast weg te geven.

Rekenvoorbeeld

De prijs per medewerker wordt gebaseerd op de gemiddelde woon-werk afstand en het aantal dagen dat medewerkers gemiddeld naar kantoor reizen.

Stel dat een werkgever 100 medewerkers heeft en voor OV Unlimited €150,- per medewerker p/m betaalt.

Na 12 maanden vindt de nacalculatie plaats. Wanneer medewerkers voor een bedrag van meer dan €150,- euro reizen, hoeft er niets te worden bijbetaald. Als dit bedrag per medewerker echter lager ligt, bijvoorbeeld €100,- per medewerker per maand, dan ontvang de werkgever dit verschil terug. De kosten voor OV Unlimited zijn 1,- per medewerker per maand. Deze worden bij de nacalculatie verrekend. Het bedrag dat de werkgever ontvangt is dus de teruggave van het teveel betaalde OV Unlimited abonnement minus de kosten voor OV Unlimited: (100 x 50 x 12) – (100 x 12) = 60.000 – 1200 – 58.800 euro die de werkgever krijgt teruggestort.

Zo heb je altijd grip op de kosten en weet je zeker dat de rekening nooit hoger uitvalt dan je begroot hebt!

Intralox: ‘Wij willen duurzaam reizen extra stimuleren’

Onze klant Intralox heeft de extra stap naar duurzaamheid al gezet en maakt het voor hun medewerkers mogelijk om duurzaam te reizen met het OV. ‘We stimuleren duurzaam reizen het nog een beetje extra door ook privéreizen volledig te vergoeden via de Reisbalans mobiliteitskaart’, zegt Maquento Lopes. Medewerkers kunnen ook buiten werktijd én in het weekend dus reizen met het OV, en het in de Reisbalans app of portal declareren bij hun werkgever.

Lees het verhaal van Intralox

Toegang tot alle OV met Reisbalans

Medewerkers ontvangen voor het OV een mobiliteitskaart van Reisbalans die toegang geeft tot al het openbaar vervoer, de OV-fiets en verschillende deelvervoersdiensten. Alle ritten die met de mobiliteitskaart gemaakt worden, komen automatisch in de persoonlijke Reisbalans omgeving te staan. Dit maakt het extra makkelijk om alle ritten én de CO2-uitstoot te registreren.

Lees meer over mobiliteitskaarten

Meer weten over OV-Unlimited?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.