Het is tijd om weer richting kantoor te gaan. Maar hoe pakt u dat nu handig aan? Naast de maatregelen die voor uw kantoorruimte(s) getroffen moeten worden, heeft u ook te maken met een verschuiving in de manier waarop uw medewerkers naar kantoor of klanten reizen.

 

Flexibel reizen
Uit recent onderzoek, zoals de Corona vervoersladder, blijkt dat er mensen zijn die momenteel een andere voorkeur voor vervoermiddelen hebben dan voorheen. Denk bijvoorbeeld aan een verschuiving van de privé-auto naar de fiets of juist deelvervoer.

Dit heeft mogelijk grote invloed op de vergoeding(en) die u momenteel aanbiedt. Hoe kunt u bijvoorbeeld handig een fietsreis van uw medewerker vergoeden als u enkel vaste OV-abonnementen of reiskostenvergoedingen verstrekt?

Het faciliteren van flexibel reizen wordt dus steeds belangrijker. Wij begrijpen ook wel dat dit makkelijker klinkt dan de praktijk leert. Zeker omdat er een flink aantal factoren zijn waar u als werkgever mee te maken heeft op het moment dat uw medewerkers weer gaan reizen.

Voorkeuren veranderen

Het kan zijn dat uw medewerkers liever een ander vervoermiddel kiezen om naar kantoor te komen dan voorheen, waardoor er opeens andere vraagstukken betreft mobiliteit naar voren komen.

1,5 meter-maatschappij

Carpoolen naar kantoor of afspraken is lastiger dan alleen in een auto zitten en drukte in het openbaar vervoer leidt tot behoefte aan andere vervoermiddelen.

Vaste vergoedingen

Medewerkers kunnen behoefte hebben aan flexibiliteit, zodat ze zelf kunnen kiezen waarmee er gereisd wordt: een vaste vergoeding wordt dan een grotere kostenpost.

Let’s go back to the office met Reisbalans

Profiteer nu van ons 90 dagen aanbod en probeer ons complete pakket, speciaal op maat gemaakt voor uw organisatie.

Probeer nu!

Flexibel reizen faciliteren: wat zijn de opties?

Toegankelijkheid vervoermiddelen

Het is tradioneel om enkel het openbaar vervoer of de auto te vergoeden. De e-bike en gewone fiets winnen momenteel bijvoorbeeld aan populariteit. Wist u dat de e-bike voor reizen tot 15 kilometer een goed alternatief en ook fiscaal aantrekkelijk te faciliteren zijn? Als u werknemers hebt die niet ver van kantoor wonen, is een fiets-probeeractie een goed initiatief om het anders reizen te laten ervaren.

Er is ook een stijging te zien in het gebruik van deelauto’s en privé-auto’s. Heeft u er wel eens over nagedacht om zelf deelauto’s te faciliteren? Ook kan het interessant zijn om kostenbesparing in te zetten om meer keuzevrijheid te bieden, door bijvoorbeeld de fiets of lopen te vergoeden.

Betalen voor daadwerkelijk gebruik

De kans is groot dat u een vaste reiskostenvergoeding voor het woon-werkverkeer aan uw medewerkers biedt. Het maandbedrag dat u vergoedt is afhankelijk van het bedrag (vaak €0,19 per kilometer), aantal werkdagen en de reisafstand. Verandert u niks, dan vergoedt u aan uw medewerkers elke maand een bedrag waar geen of weinig ritten tegenover staan.

Een goed alternatief hiervoor is het vergoeden op basis van daadwerkelijk reisgedrag. U kunt gebruik maken van een mobiliteitskaart voor OV-gebruik, of van kilometerdeclaraties voor autogebruikers. U laat uw medewerkers de reizen en gemaakte kilometers declareren, waardoor u enkel het gebruik hoeft te betalen.

Laat Reisbalans u helpen

Kies voor een bedrijf dat meer dan 10 jaar ervaring in mobiliteit bezit en meer dan 135.000 tevreden gebruikers heeft.

Want daar waar zakelijke kilometers worden afgelegd, is flexibiliteit en gemak belangrijk. En met ons systeem heeft u een alles-in-één-pakket die u daarin ondersteunt.

Hoe doen we dat?
We ondersteunen u in de keuzes die u maakt en implementeren deze compleet op maat in ons systeem. Onze mobiliteitskaart biedt toegang tot alle vormen van vervoer die u aan uw medewerkers wilt bieden en registreert deze automatisch. Met onze handige app bieden we inzicht in de gemaakte reizen en de ingebouwde GPS-tracker registreert automatisch de kilometers. In de online omgeving kunnen uw medewerkers moeiteloos de reizen inzien en met één druk op de knop declareren.

Wij bundelen al deze transacties voor u samen in een overzichtelijk bestand, die gemakkelijk gekoppeld kan worden aan uw salarisadministratie. Daarnaast ontvangt u slechts één factuur en maandelijks leveren wij rapportages aan, waarbij u inzicht krijgt in het reisgedrag en de kosten van uw medewerkers. Bovendien zijn we flexibel; zodra u iets wilt aanpassen, staan wij voor u klaar.

Probeer nu het complete Reisbalans pakket!

Omdat zelf ervaren altijd de beste indruk geeft, bieden wij jouw organisatie nu ’90 dagen Reisbalans op proef’ aan.
100% flexibiliteit van mens en organisatie blijft in deze tijd noodzakelijk, maar wel op een wijze dat het praktisch uitvoerbaar is
en de financiële lasten in verhouding zijn.

Een compleet pakket, speciaal op maat gemaakt voor uw organisatie.

Registreren

Eenvoudig bijhouden van kilometers en ritten.

Declareren

Gemakkelijk declaraties invoeren en uitkeren.

Multimodaal reizen

Toegang tot alle mobiliteit met één kaart.

Budgetteren

Flexibiliteit en controle over kosten.

Ja, ik heb interesse in dit aanbod!

Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.