Inmiddels onbelast uit te keren: thuiswerkvergoeding

Af en toe of regelmatig thuiswerken is niet meer weg te denken. Een vergoeding voor het werken vanuit huis wordt meer en meer gegeven door werkgevers. In het Belastingplan 2022 is daarom bepaald dat een thuiswerkvergoeding vrijgesteld wordt van loonbelasting en niet langer uit de vrije ruimte van de Werkkostenregeling hoeft te worden gefinancierd. Vanaf 1 januari 2022 kunnen werkgevers een onbelaste thuiswerkvergoeding geven van € 2,- per dag. Wilt u meer lezen over de fiscale en arbeidsvoorwaardelijke aspecten dan verwijzen wij u naar de website van AWVN. Hier zijn ook rekenvoorbeelden en tips te vinden.

Hoe helpt Reisbalans u hiermee?

Als u als werkgever besluit om thuiswerkvergoeding uit te keren, dan kan dit simpel geregistreerd worden met Reisbalans. In de Reisbalans app kunnen uw medewerkers met één druk op de knop aangeven dat ze op een bepaalde dag thuis hebben gewerkt. De vergoeding die daarbij hoort kunt u zelf instellen. De registratie van het aantal thuiswerkdagen is aangesloten op uw HR en salarisadministratie systeem waardoor vergoeding automatisch verloopt en uitgekeerd wordt.

Voordelen

  • Goed werkgeverschap; medewerkers zullen deze handreiking waarderen
  • Zeer gemakkelijk; te registreren via één druk op de knop
  • Geen administratieve rompslomp: geregistreerde vergoedingen worden automatische verwerkt

Ruim 150.000 reizigers

Inmiddels maken al meer dan 150.000 werknemers gebruik van Reisbalans.

Ervaring en expertise

Met meer dan 10 jaar ervaring in de markt zijn wij uw mobiliteitspartner.

Tevreden klanten

Wij voegen waarde toe en blijven toetsen waar we het verschil kunnen maken.

Hoe werkt het?

Met Reisbalans kunnen uw medewerkers met één druk op de knop aangeven dat ze op een bepaalde dag thuis hebben gewerkt. In de Reisbalans zit een Thuiswerkknop, de vergoeding die daarbij hoort kunt u zelf instellen. De registratie van het aantal thuiswerkdagen is aangesloten op uw HR en salarisadministratie systeem waardoor vergoeding automatisch verloopt en uitgekeerd wordt.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Al uw zakelijke mobiliteit in één keer geregeld. Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een (digitale) afspraak te maken voor een gratis adviesgesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.