Balans tussen thuis en kantoor

Het afgelopen jaar heeft duidelijk gemaakt dat veel (kantoor gebonden) medewerkers onafhankelijk van tijd of plaats zullen gaan werken. Met alle digitale middelen om op afstand te werken en de effectiviteit die hieruit gebleken is, zal een cultuur met vijf dagen naar kantoor niet terugkomen.

Dit heeft als gevolg dat er een balans in reisgedrag moet komen tussen thuis en kantoor. Krijgen medewerkers vaste thuiswerkdagen? Of kunnen zij zelf kiezen wanneer naar kantoor gereisd wordt en wanneer niet? Maar de vraag die hier vooral uit voortvloeit: welke vergoeding moet wanneer verstrekt worden?

Het waar-je-werkt budget: altijd de juiste vergoeding

Door te kiezen voor één budget voor alle reisbewegingen (thuis, woon-werk of zakelijk), speelt u in op deze vraagstelling. U biedt uw medewerkers namelijk de keuze om zelf te bepalen waar zij hun werk uitvoeren, terwijl u controle heeft over de kosten.

Zo kan bijvoorbeeld thuiswerken uit dit budget vergoed worden, maar kan uw medewerker er ook voor kiezen om met de auto, fiets of het OV te reizen.

ANWB voert als eerste het waar-je-werkt budget in

ANWB heeft als één van de eerste bedrijven het ‘waar-je-werkt-budget’ opgenomen in hun cao. Zo krijgen medewerkers altijd de juiste vergoeding, ongeacht de locatie waar zij werken.

De registratie van al deze vergoedingen mag ons Reisbalans systeem verzorgen door gebruik te maken van een mobiliteitskaart, app met GPS-functionaliteit en overzichtelijke online portal.

Kies net als ANWB voor Reisbalans!

 

Reisbalans mockup

Zakelijke mobiliteitskaart

U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van onze zakelijke mobiliteitskaart.

Deze werkt hetzelfde als een particuliere OV-chipkaart en biedt uw werknemers toegang tot o.a. het openbaar vervoer, OV-fietsen en beveiligde fietsenstallingen op stations.

De kaart registreert alle gemaakte transacties automatisch, zodat deze niet handmatig doorgevoerd hoeven te worden.

App met GPS-functionaliteit

U kunt ook kiezen voor onze app met GPS-functionaliteit, waardoor de meest voorkomende woon-werk en zakelijke kilometers geregistreerd worden.

De Reisbalans app kan op basis van onder andere snelheid bepalen welk vervoermiddel er gebruikt wordt en voorspellen of de rit woon-werk, zakelijk of privé is.

Bovendien kan thuiswerktoeslag met één druk op de knop worden toegevoegd. Uw werknemers hoeft deze transacties alleen nog maar te controleren.

Verwerking van administratie

Bij het aansluiten van Reisbalans kunt u ook verschillende vergoedingen per vervoermiddel instellen: bijvoorbeeld €0,10 per fietskilometer en €0,19 per autokilometer.

Reisbalans zorgt ervoor dat de transacties overzichtelijk verwerkt worden, in een format dat naadloos aan HR- en salarispakketten gekoppeld kan worden.

Hierdoor maken wij het vergoeden van reiskosten zo makkelijk mogelijk voor u.

Maak gebruik van Reisbalans!

Reisbalans heeft ruimschoot ervaring met het uitvoeren van het waar-je-werkt budget, o.a. met ANWB. Kies daarom voor een partij die samen met u de juiste invulling op een simpele en snelle manier kan bieden, zonder hoge administratielast.

Registreren

Eenvoudig bijhouden van kilometers en OV-reizen.

Declareren

Gemakkelijk declaraties invoeren en uitkeren.

Multimodaal reizen

Toegang tot alle vervoermiddelen met één kaart.

Budgetteren

Flexibiliteit en controle over kosten.

Ja, ik wil vrijblijvend advies voor mijn organisatie!

Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een (digitale) afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.