In het kader van goed werkgeverschap is vitaliteit op de werkvloer erg belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers niet alleen gelukkig, maar ook gezond blijven? In deze blog geven wij je vijf praktische tips hoe je een vitale werkomgeving voor je medewerkers kunt creëren.

Ga wandelen tijdens vergaderingen

In plaats van een vergaderruimte te reserveren, kun je voor veel vergaderingen met twee personen ook een wandelafspraak maken. Wanneer je niet per se een scherm nodig hebt én geen gevoelige informatie bespreekt is een wandelend overleg vaak een prima alternatief. Naast dat dit natuurlijk erg gezond, en met mooi weer ook erg lekker is, verlicht je hiermee op kantoor ook de druk op vergaderruimtes. Wandelvergaderingen zijn overigens ook goed mogelijk als iemand hybride werkt; wandelend kun je prima bellen!

Sporten tijdens werktijd

De negen tot vijf mentaliteit is lang niet meer de standaard. Geef jouw medewerkers de ruimte om ook tijdens werktijd te sporten, bijvoorbeeld tijdens de lunch. Ook zie je steeds meer sportlessen, zoals groepslessen in de sportschool, padellessen of tennislessen, die vaak ook overdag worden aangeboden. Ook voor gezinnen met jonge kinderen, waar vaak weinig tijd is om ’s avonds te sporten, kan dit een goede oplossing zijn én een positieve bijdrage leveren aan de work-life-balance.

Bied korting op sportabonnementen aan

Als werkgever kun je je medewerkers ook financieel helpen om vitaal te blijven, bijvoorbeeld door ze korting aan te bieden op een sportabonnement. Als je dit regelt bij een sportclub in de buurt van kantoor, kunnen medewerkers bijvoorbeeld ook in de pauze, of vlak na werk gaan sporten.

Steun sportinitiatieven

Een mooie manier om je medewerkers in beweging te krijgen is om sportinitiatieven te ondersteunen en te stimuleren. Wanneer medewerkers het initiatief nemen om een sportteam op te richten kun je dit als werkgever ondersteunen door hieraan financieel bij te dragen. Betaal bijvoorbeeld voor het huren van een zaal, voor sportkleding óf voor het inschrijfgeld voor een toernooi.

Zorg voor een goede werkplek

Naast alles dat je als werkgever kunt regelen aan sport en beweging tijdens of buiten werktijd, moet je natuurlijk ook zorgen voor een goede werkplek voor je medewerkers. De meeste medewerkers zitten een groot deel van de tijd aan een bureau. Hier is vaak veel te winnen als het gaat om vitaliteit. Zorg er dus voor dat je medewerkers op een gezonde manier hun werk kunnen doen, bijvoorbeeld door verstelbare bureaus en goede bureaustoelen te bieden.

Stimuleer een vitale manier van reizen naar kantoor

Tot slot kun je als werkgever je medewerkers stimuleren door medewerkers die fietsen of lopen naar kantoor, een hogere kilometervergoeding te geven dan collega’s die voor de auto kiezen. Daarnaast kun je hierin ook faciliteren door medewerkers een fietsplan óf de mogelijkheid om een leasefiets te bieden. Hierover lees je meer in onze vorige blog over de leasefiets.

Misschien vind je dit ook interessant:

Hoe werkgevers het file- en parkeerprobleem kunnen helpen oplossen

Lees verder

Duurzame mobiliteit: uitdagingen en oplossingen voor drie sectoren

Lees verder
Vrouw bij een bushalte

Alles wat je moet weten over OVpay voor zakelijk gebruik

Lees verder
Vrouw werkt aan een bureau.

Belangrijke fiscale wijzigingen voor werkgevers in 2024

Lees verder
Man reist zakelijk

Top 4 grote vragen bij bedrijven rond de CO2-rapportageplicht

Lees verder