Wat doe je als een potentiële klant de wens heeft om alle vormen van mobiliteit via één partij te regelen met beschikbaarheidsgarantie? Dan regel je dit en zoek je de juiste partners om dit in te vullen.

Steeds meer werkgevers hebben namelijk de wens om alle zakelijke mobiliteit op één plek onder te brengen. Ze zoeken een partij die de mobiliteit kan regelen, beheren en ondersteunen. Een alles-in-één mobiliteitspartner dus.

Om de totale mobiliteitsmix te kunnen bieden, moesten we het stukje deelvervoer nog invullen. Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met Vecore.

Want op het moment dat je deelauto’s en –fietsen in gaat zetten, is vooral de juiste keuze van goede voertuigdeel- en beheertechniek heel belangrijk. Door onze systeemkoppeling en kennisuitwisseling met Vecore kunnen werknemers nu multimodaal reizen: met mobiliteitskaart door heel Nederland en met deelfiets en deelauto vanaf de locatie van de werkgever. Allemaal via Reisbalans!

Hoe werkt deeltechniek?
De deelauto’s zijn voorzien van een slimme box, de ‘Smartbox’. Dit kastje wordt in de auto geplaatst en zorgt ervoor dat de elektrische deelauto’s kunnen communiceren met de Reisbalans app. Het biedt beschikbaarheid, de mogelijkheid tot reserveren en toegang tot de auto.

Op basis van de ingevulde datum en het tijdstip wordt realtime gekeken of er een deelauto beschikbaar is. Is dat het geval? Dan wordt deze getoond in onze app en kan deze worden gereserveerd. Hetzelfde geldt voor onze deelfietsen.

Door deze Smartbox zijn we ook in staat om in een beheerportaal de actuele status van alle voertuigen te zien. Denk hierbij aan reserveringen, maar ook storingen en andere meldingen. Alerts geven aan dat er actie moet worden ondernomen door het Reisbalans-team, bijvoorbeeld als de elektrische auto niet aan de laadpaal staat of onvoldoende accuspanning heeft.

Deze essentiële informatie zorgt ervoor dat gebruikers nooit zonder vervoer komen te staan en altijd kunnen vertrouwen op het deelvervoer.

100% mobiliteitsgarantie
Naast de zogenaamde ‘vlootconditie’ is ook de beschikbaarheid inzichtelijk. Werknemers willen best gebruik maken van een deelauto- of fiets, maar moeten wel kunnen rekenen op een beschikbaar vervoermiddel.

Via het beheerportaal kunnen we alle deelauto’s, reserveringen en ritten bekijken. Is een gebruiker bijvoorbeeld te laat terug, dan krijgen we een melding en kunnen we hierop inspelen door de volgende gebruiker een andere auto toe te wijzen. Wanneer een auto bijvoorbeeld naar de garage moet, dan volgt een omboeking van auto of kan in overleg een andere vorm van vervoer worden ingezet.

Door deze service te combineren met een mobiliteitskaart die toegang tot al het OV verleent, kan er een 100% mobiliteitsgarantie worden geboden.

Administratief gemak
De Smartbox in de auto’s registreert alle ritten en slaat deze op, zo kunnen alle mobiliteitsvormen op één factuur worden verantwoord. Op deze manier heeft de werkgever de juiste administratie van alle afgelegde zakelijk kilometers. Dit inzicht maakt het voor de werkgever ook mogelijk om bijvoorbeeld te gaan sturen op gewenst reisgedrag, een wens die vaak voorkomt bij onze klanten.

Een unieke oplossing met veel mogelijkheden voor werkgevers die alle vormen van mobiliteit willen onderbrengen bij één partij.

Gemeente Hengelo
Een klant die deze oplossing zocht, was de gemeente Hengelo. Bent u nieuwsgierig hoe wij hier precies invulling aan hebben gegeven? Kom dan naar Fleet Event: Masters of MBLTY! op 19 maart. Tussen 14:00 en 15:15 zullen Martin van Overbeeke (Reisbalans) en Reinald Bronkhorst (Vecore) vertellen hoe Gemeente Hengelo in één klap volledig CO2 neutraal is geworden.

Misschien vind je dit ook interessant:

Man reist zakelijk

Top 4 grote vragen bij bedrijven rond de CO2-rapportageplicht

Lees verder
Man reist met het OV

Zo maak je het woon-werkverkeer van je medewerkers duurzaam én gemakkelijk

Lees verder
Deelvervoer

Van deur tot deur comfortabel reizen: deelvervoer als last mile oplossing

Lees verder
Pim de Weerd, Programma Manager Mobiliteit bij ASML.

In gesprek met Pim de Weerd over het snel veranderende landschap van de zakelijke mobiliteit

Lees verder

Het mobiliteitspaspoort: betaalbare deelmobiliteit voor de toekomst

Lees verder