Lange levertijden voor leaseauto’s, de transitie naar een duurzamer wagenpark en een verschuiving in de behoefte van bezit naar gebruik, zorgen voor nieuwe behoeften in de markt van zakelijke mobiliteit. Reisbalans start daarom binnenkort met een nieuwe pilot voor het eenvoudig regelen van een huurauto voor zakelijke reizen: Huurauto.

Landelijk netwerk van huurauto’s beschikbaar

Met dit product biedt Reisbalans werknemers toegang tot ruim 8.000 huurvoertuigen op meer dan 200 locaties door heel Nederland. Reisbalans werkt hiervoor samen met de landelijke autoverhuurbedrijven Inqar, Hertz en Autohopper. De combinatie van deze drie verhuurders zorgt voor een landelijk netwerk, zowel binnen als buiten de grote steden.

Een passende auto voor elke situatie

Door het brede assortiment huurauto’s wordt de gebruiker voorzien van de juiste auto voor ieder moment. Daarnaast zijn de huurauto’s beschikbaar vanaf een paar uur tot een paar maanden, afhankelijk van de behoefte van de reiziger.

Vanwege de shortlease-mogelijkheden kan de auto gebruikt worden als voorloopauto bij lange levertijden voor leaseauto’s voor werknemers, of voor werknemers die een tijdelijk contract krijgen of op projectbasis werken. Daarnaast kan het een alternatief zijn als vakantieauto’s voor werknemers met een elektrische leaseauto of een oplossing voor één of meerdere dagen bij kortlopende projecten op een andere locatie.

Eenvoudig aanvragen en leveringsservice naar behoefte

Een werknemer vraagt een Huurauto eenvoudig aan in de Reisbalans omgeving. Via de button “Huurauto” in de Reisbalans portal of app wordt de werknemer geleid naar de omgeving van TripManager, de partner waarmee Reisbalans dit product aanbiedt. Op basis van plaats, datum en type huurvoertuig wordt het aanbod getoond van de huurautoleveranciers.

De werknemer kan ervoor kiezen om de auto op het adres van zijn of haar voorkeur af te laten leveren, of om de auto op te halen bij de dichtstbijzijnde verhuurlocatie, afhankelijk van de behoeften van de werknemer. Omdat Reisbalans alle afspraken met de autoverhuurders over de garantie en de voorwaarden heeft gemaakt, hoeft de gebruiker geen borg te betalen.

Alles overzichtelijk op één factuur voor de werkgever

Wanneer de werknemer via de Reisbalans omgeving gebruikmaakt van Huurauto, gaat de werkgever automatisch een overeenkomst aan met de betreffende Huurautoleverancier. De werkgever kan aangeven welke werknemers gebruik mogen maken van Huurauto in het werkgeversportaal.

Reisbalans faciliteert het aanbod van Huurauto, begeleid de reservering en verzamelt de eindfacturen van de diverse Huurautoleveranciers, zodat de werkgever hier niet naar hoeft om te kijken. Maandelijks ontvangt de Reisbalans klant één overzichtelijke factuur van alle afgenomen diensten. Zo blijft Huurauto laagdrempelig en overzichtelijk voor zowel de werknemer als de werkgever.

Misschien vind je dit ook interessant:

Hoe de CSRD voor jouw MKB relevant is én kansen biedt

Lees verder

Hoe werkgevers het file- en parkeerprobleem kunnen helpen oplossen

Lees verder

Duurzame mobiliteit: uitdagingen en oplossingen voor drie sectoren

Lees verder
Vrouw bij een bushalte

Alles wat je moet weten over OVpay voor zakelijk gebruik

Lees verder
Vrouw werkt aan een bureau.

Belangrijke fiscale wijzigingen voor werkgevers in 2024

Lees verder